Producator de sofran, a debutat in 2013 cu plantarea de bulbi de Crocus sativus de origine franceza in localitatea Berzovia din Caras-Severin. Producatorul comercializeaza deja produsele incepand cu 2016.

Metodele de productie respecta in totalitate mediul inconjurator, iar marea majoritate a lucrarilor se fac manual (plantare, plivit, cules, taiere, uscare, ambalare, dezradacinarea bulbilor, sortarea etc).

Parcelele alese pentru productie sunt lucrate intotdeauna in conformitate cu metoda "agro-forestiera-pastorala" (metoda agricola care combina cresterea arborilor, productia vegetala si productia animala), fara ingrasaminte chimice, fara erbicide sau pesticide.

PRODUSE

Sofranul este o specie rara, bogata in antioxidanti si principii active. Este o planta utilizata atat in medicina, cat si in gastronomie. Sofranul mai este supranumit si 'aurul rosu' si are patru categorii de calitate. Sofranul produs in Berzovia este de o calitate ridicata (calitatea I), 100% pur, si este obtinut fara utilizarea de pesticide sau ingrasaminte chimice. Sofranul se prezinta sub forma de stigmate intregi si este recunoscut pentru continutul sau ridicat de safranal, componenta preponderenta a sofranului. Se comercializeaza sub forma de stigmate intregi, cat si sub forma de bulbi de sofran.

BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Sofranul are proprietati medicinale, terapeutice (proprietati digestive, diuretice, hipotensive si antispastice, hemostatic, anti-alergic, anti-inflamator si stimulator al imunitatii, antidepresiv etc.) si gastronomice (folosit ca si condiment in bucatarie). Sofranul produs in Berzovia este de o calitate ridicata (calitatea I), 100% pur, si este obtinut fara utilizarea de pesticide sau ingrasaminte chimice.

UNDE SE COMERCIALIZEAZĂ?

sofranderomania.ro/ro/magazin-online

DATE DE CONTACT

Nr.Telefon: +40 744 473 631

E-mail: contact@sofranderomania.ro

Adresă: Berzovia, Str. Avram Iancu nr. 248, jud. Caras Severin

LINK-URI RELEVANTE