Pornita in 2008 ca si hobby, cultura smochinelor a devenit pe parcurs o afacere de nisa, in plina diversificare, cu accent pe calitate si mai putin pe cantitate. Beneficiind in Clisura Dunarii de un microclimat specific, smochinul creste neprotejat in natura, fiind printre putinele plante care nu necesita tratamente chimice.
Alaturi de smochini, cultiva si diversi pomi fructiferi, printre care si cativa mai putini intalniti la noi in tara, gen: kaki, nashi sau kiwi.
Recent au introdus in cultura si singurul soi de struguri 100% ecologic: Isabella, pentru consum in stare proaspata sau sub forma de suc.

PRODUSE

Produse din smochine:

- smochine proaspete sau uscate natural;
- gem de smochine cu zahar brun;
- dulceata de smochine cu miez de nuca si felii de lamaie bio;
- marmelada de smochine fara zahar;
- rachiu, lichior si vin din smochine. Alte produse:

- gemuri si dulceturi (cirese amare, caise, gutui, zmeura, capsuni, kiwi);
- sucuri presate la rece si pasteurizate (struguri, mere, pere, gutui, zmeura, visine, caise, piersici);
- fructe proaspete de sezon.

BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Smochinele sunt bogate in fibre, minerale si vitamine; recomandate pentru detoxifiere generala si pentru aportul crescut de antioxidanti, in stare proaspata, uscate sau sub diverse forme de procesare.
Fructele si preparatele din fructe reprezinta o alternativa la alimentele si sucurile hipercalorice, colmpletand carentele din alimentatie si avand rol preventiv si curativ in bolile de nutritie si metabolism.

UNDE SE COMERCIALIZEAZĂ?

De la domiciliu sau se pot livra in toata tara prin posta sau curierat.

DATE DE CONTACT

Nr.Telefon: 0749208938
E-mail: jeberian_florin@yahoo.com
Adresă: Sat Susca, Comuna Pojejena, nr.112, jud.Caras-Severin